Coniston Cricket Pavilion

The building incorporates a wide range of sensitive and sustainable methods of design, construction and technologies, utilising locally resourced and salvaged materials aimed toward a community self-build project. Tours and literature will be produced and made available to visitors through the clubs website to promote and educate people on sustainable living and design.

Client: Coniston Cricket Club

Location: Coniston, Cumbria

The primary function is a cricket pavilion with changing facilities and flexible space. However, the pavilion has also been imagined as a ‘bothy’ style walker lodge designed to provide single night accommodation for paying visitors to experience living in a sustainable residence and the benefits it brings.  The pavilion will promote low-impact lifestyles and design and be a place where visitors, guests and passersby can experience new (and old) approaches to sustainable living.

The pavilion is formed of an elongated ‘village’ of small buildings to break the mass and take advantage of the panoramic site and views.

Share :

  • Categories:
  • Skills:
    • Housing
  • Share :

More